Fietsen
in
Twente
Cultuur en natuur komen samen in Twente

Gezellige dorpjes, vele kastelen en havezaten, Saksische boerderijen en fraai gerestaureerde molens maken de tochten zeer bijzonder.

Ontdek de Wagyu boerderij in Delden waar de koeien gemasseerd worden en naar Bach muziek luisteren. Tijdens een kijkje in de stal lachen de koeien u toe. Het beschermde dorpsgezicht van Oud-Borne neemt u mee in een tocht langs monumentale panden en de Twentse textielhistorie. Een bezoek meer dan waard!

 
Arrangement
 • 3 x Overnachting inclusief ontbijt
 • 2 x Twee gangen diner
 • 1 x Fietskoeltas met verfrissing (per kamer)
 • 1 x Bezoek aan het Twents textiel museum Bussemakerhuis (tijdelijk gesloten ivm nastreven van richlijnen RIVM)
 • 1 x Kopje soep bij Jachtlust in Hertme
 • 1 x Beef Jerky bij Koeienboerderij Wagyu
 • Fietsroutes langs de mooiste plekjes van Delden & Borne
 • Gebruik van buitenbad en verwarmd binnen zwembad
 • Gratis wifi
 • Gratis parkeren
 • Gebruik van fietsenstalling + oplaadpunten voor uw elektrische fiets

 

Nu voor € 179,00 per persoon


Prijs geldig tot 1 april 2021

Informeer hier naar de beschikbaarheid of bel naar 074 377 76 66

 

OMGEVING DELDEN IN DE HOF VAN TWENTE

                                    

Delden, Hof van Twente

Het stadje Delden in de Hof van Twente ligt in het landgoed Twickel ligt temidden van de mooie natuur. Het kasteel Twickel ligt centraal in dit prachtige landgoed van 4000 hectare dat zich uitstrekt tot buiten Twente.

U kunt op het landgoed Twickel zo'n 150 boerderijen, de Noordmolen, museumboerderij de Wendezoele en andere mooie bezienswaardigheden bezichtigen. Het Landgoed Twickel is een prachtig natuurgebied dat Delden volledig omringt.

Erve Möllinkwoner

Erve Möllinkwoner is een Twickelboerderij en is al meer dan 150 jaar oud. De boerderij werd in 1858 gebouwd op het landgoed Twickel. Vroeger woonde daar de molenknecht van de nabijgelegen Noordmolen, nu is het de plek waar heerlijke boerenkaas en ambachtelijk Twents streekbier wordt gemaakt.

Het Rheins

Landgoed Het Rheins is een veelzijdig horeca en recreatiebedrijf temidden van de Twense Landerijen. Geniet van eerlijke, lokale en biologische gerechten. In het restaurant is jong en oud de gehele dag welkom. 

Klompenmuseum, Zompenmuseum & Oudheidkamer "Buisjan"

Het Zompenmuseum
Ooit telde Enter meer dan honderd schippers die met hun unieke platbodems, de typische Enterse zompen, een groot aandeel hadden in het goederenvervoer van oost naar west over de Regge, de goederen-snelweg van de 17e en 18e eeuw.

Klompenmuseum “Sköpke”
Een voetbalklomp, een smokkelklop en nog honderden andere bijzondere bijzondere klompen uit binnen- en buitenland herinneren aan het klompenverleden van Enter.

Oudheidkamer “Buisjan”
Het oude dorpsboerderijtje ‘Buisjan’ herbergt o.m. een snoepwinkeltje uit grootmoeders tijd en een unieke collectie oude kleding.

Varen over de zomp

Enter was vroeger een schippers en zompendorp. Tegenwoordig is dat niet meer zo, maar wel wordt de herinnering aan die tijd levendig gehouden. Aan de Lee in Enter ligt een prachtige werf, waarin zompen worden gebouwd. Hier ligt ook de zomp genaamd “De Vriendschap” waar u in de maanden juli en augustus kunt varen over de Enterse Zomp. Tijdens de vaart vertelt de schipper over de zomp, hun bouw en geschiedenis, de Regge en de flora en fauna waar u langs vaart.